Choď na obsah Choď na menu
 


Na prvý pohľad z nás srší hrdosť. Temperamentní, bystrí, odvážni a taktiež zvedaví. Odolní, s veľkou vytrvalosťou. Pre našu veľkú samostatnosť (ktorá bola v pôvodnej domovine vyžadovaná) a vysokú inteligenciu, je nutné pri našej výchove dbať na dôslednosť (ale u ktorého plemena nie. A nie je tajomstvom, že nespravodlivá alebo tvrdá výchova narobí oveľa viac škody ako osohu a psa poznamenáva na celý život. Pokiaľ sme od malička v kontakte so "svojou svorkou", a je nám venovaný dostatok času s láskavým vedením, vyrastieme v hrdého, sebavedomého a bezproblémového psa. Nemáme radi dril a týmto štýlom u nás rozhodne nič nedosiahnete. Ale pokiaľ výchovu realizujete formou hry a pozitívnej motivácie, budete sa čudovať aké úspechy dosiahnete! Malým tajomstvom je využitie našej zvedavosti, dáme sa vtedy nalákať na čokoľvek. Neobrúsený diamant sa pri správnom vedení premení v skutočný poklad ... Áno aj to sme my.
Pre chov v kotci sa rozhodne nehodíme, a to pre našu bezhraničnú oddanosť a lásku k svojmu pánovi. Bez kontaktu s blízkym človekom by sme veľmi trpeli. Síce s prezieravým pohľadom znášame tie vaše odchody do práce, ale len preto, že vieme, že se zase vrátite späť. A to je potom uvítanie!
Dokážeme zhodnotiť situáciu. Všetko sa snažíme riešiť v mieri a za výdatného vrtenia chvostíka. Milujeme pána z celého svojho srdca, do ktorého napasujeme aj všetky ostatné domáce zvieratá. Disponujeme príjemnou vlastnosťou - nekonfliktnosťou.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.